13. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Bruschetta s gorgonzolou a hruškou
zdroj: Recepty 24/7

Bruschetta s gorgonzolou a hruškou je chutný a jednoduchý recept, který spojuje sladkost hrušky s pikantností gorgonzoly. Tato italská specialita je perfektní volbou pro večerní pohoštění nebo jako předkrm při společenských příležitostech. Navíc je příprava velmi snadná a rychlá. Začněte tak, že si nakrájíte čerstvou bagetu na plátky a lehce je opečete. Poté rozetřete gorgonzolu na opečené plátky a přidáte nastrouhanou hrušku. Celou směs můžete ozdobit čerstvými bylinkami, jako je petržel nebo bazalka. Bruschetta s gorgonzolou a hruškou je dokonalou kombinací sladkosti a sýrové chuti, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Naplňte svůj stůl tímto jednoduchým a přesto elegantním pokrmem a rozesmějte své hosty svými kulinářskými schopnostmi.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého chleba
  • 100 g gorgonzoly
  • 1 hruška
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • Čerstvý tymián
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Chlebové plátky odkrojte odstředem na 1 cm silné krajíce.
  2. Gorgonzolu nakrájejte na plátky.
  3. Hrušku oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na tenká kolečka.
  4. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte na krající roztlačený česnek a několik větviček tymiánu. Dusíme, dokud olej nezačne vonět.
  5. Chlebové plátky opečte na rozpálené pánvi, dokud nebudou z obou stran zlatavé.
  6. Konečnou fázi zmrňte podle své chuti – na jednu stranu smaženého chleba naneste plátky gorgonzoly, na druhou stranu položte kolečka hrušky. Dochutit solí a pepřem podle chuti.
  7. Bruschettu dáme do vyhřáté trouby na 200 ° C, dokud se sýr nerozpustí a nezačnou se objevovat zlaté skvrny.
  8. Hotové bruschetty posypeme čerstvým tymiánem a podáváme ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *