6. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Brokolicové quiche s bylinkovou krustou.
zdroj: Recepty 24/7

Brokolicové quiche s bylinkovou krustou je lahodný recept, který spojuje chuťovou rozmanitost brokolice a výhody bylinek. Tento pokrm je ideální volbou pro milovníky jednoduchých, ale zdravých jídel. Brokolice je bohatá na vitamíny a minerály, které jsou důležité pro zdraví, a bylinky dodávají pokrmu výraznou a osvěžující chuť. Brokolicové quiche s bylinkovou krustou je skvělou alternativou k tradičním slaným koláčům a nabízí vám možnost si pochutnat na zelenině i bez přílišného přemýšlení o kaloriích. Připravte si tento jednoduchý a výživný pokrm a překvapte své čichy svou kulinářskou šikovností.

Suroviny:

  • 300 g brokolice
  • 200 g lívanecké mouky
  • 125 g studeného másla
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného sýra
  • 2 lžičky čerstvých bylinek (např. petrželka, pažitka, tymián), nasekané
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky a povaříme je ve vodě s trochou soli asi 3-4 minuty, dokud nezměknou. Poté je osušíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Do mísy smícháme mouku se studeným máslem, dokud nevznikne drobivá konzistence. Přidáme vejce a dobře promícháme. Těsto vyválíme na pomoučeném povrchu a přenášíme ho do vymazaného a vysypaného pekáčku. Vytvoříme z něj hrany.
  3. Na těsto rozprostřeme brokolici.
  4. V míse smícháme smetanu, sýr, bylinky, sůl a pepř. Touto směsí zalijeme brokolici.
  5. Quiche pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30-35 minut, dokud těsto nezezlátne a vnitřek nezpevní.
  6. Hotové quiche necháme vychladnout a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *