15. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Brokolicová polévka s parmezánem.
zdroj: Recepty 24/7

Brokolicová‍ polévka s⁣ parmezánem je lahodná a zdravá volba pro oběd či večeři. Tento recept vás ⁣jistě potěší svou jednoduchostí ⁣a vynikající chutí.​ Vyzkoušejte ho a nechte se ⁢unést kombinací čerstvé brokolice a sýra parmezán. Vaše chuťové buňky⁢ vám za to určitě poděkují!

Suroviny

  • 1 brokolice
  • 1 cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 1 brambora
  • 1 litr zeleninového ‌vývaru
  • 100 g parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky‍ nakrájenou brokolici a bramboru a restujeme asi 5 minut.
  3. Zalijeme zeleninovým⁣ vývarem ⁣a ‍vaříme do měkka.
  4. Poté polévku‌ rozmixujeme do hladka.
  5. Přidáme nastrouhaný ⁤parmezán a promícháme, dokud se nerozpustí.
  6. Ochutnáme solí a pepřem‍ a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *