30. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Brokolicová polévka s křupavou cibulkou
zdroj: Recepty 24/7

Tato brokolicová polévka s křupavou cibulkou je chutný a zdravý recept, který si vychutnáte během chladných zimních dní. Brokolice je plná živin a vitamínů, zatímco křupavá cibulka přidává do této polévky skvělou chuťovou texturu. S tímto jednoduchým receptem a pár běžnými ingrediencemi si snadno připravíte hřejivou polévku plnou lahodných chutí.

Suroviny

  • 1 velká hlávka brokolice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 100 g cibulových křupek

Postup

  1. Brokolici rozdělte na růžičky a očistěte.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte brokolici a restujte ji krátce spolu s cibulí a česnekem.
  5. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud brokolice nezměkne.
  6. Smetanu přidejte do polévky a nechte chvíli provařit.
  7. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  8. Osolte a opepřete podle chuti.
  9. V hrnci rozpalte trochu oleje a na něm osmažte cibulové křupky, dokud nezezlátnou a nezezdřevnatí.
  10. Polévku podávejte s posypem křupavou cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *