8. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Brokolicová polévka s cheddarem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na brokolicovou polévku s cheddarem je skvělou volbou pro všechny milovníky syrových a zdravých jídel. Vychutnejte si lahodnou kombinaci čerstvé brokolice a pikantního cheddaru ve formě hladké a krémové polévky. Tato polévka je nejen chutná, ale také naplněná živinami a vlákninou, které jsou pro vaše zdraví nezbytné. S jednoduchými přísadami a snadnými postupy můžete mít tuto chutnou polévku na stole za velmi krátkou dobu. Přidejte do svého jídelníčku brokolicovou polévku s cheddarem a užijte si úžasnou chuť a výživnou hodnotu.

Suroviny

  • 1 brokolice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 brambora
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 g cheddaru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brokolici rozdělte na růžičky a opláchněte. Větší růžičky nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
  3. Bramboru oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  4. Do hrnce přidejte olej a na něm osmahněte cibuli a česnek, až zesklovatí.
  5. Přidejte brokolici a bramboru a krátce restujte.
  6. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Vařte 10-15 minut, nebo dokud se zelenina změkne.
  7. Přidejte cheddar a nechte ho rozpustit.
  8. Pomocí mixéru rozmixujte polévku do hladké konzistence.
  9. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody.
  10. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  11. Servírujte horkou a ozdobte například strouhaným cheddarem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *