8. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na brokolicovou polévku s cheddarem je skvělou volbou pro všechny milovníky syrových a zdravých jídel. Vychutnejte si lahodnou kombinaci čerstvé brokolice a pikantního cheddaru ve formě hladké a krémové polévky. Tato polévka je nejen chutná, ale také naplněná živinami a vlákninou, které jsou pro vaše zdraví nezbytné. S jednoduchými přísadami a snadnými postupy můžete mít tuto chutnou polévku na stole za velmi krátkou dobu. Přidejte do svého jídelníčku brokolicovou polévku s cheddarem a užijte si úžasnou chuť a výživnou hodnotu.
Suroviny
- 1 brokolice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 brambora
- 500 ml zeleninového vývaru
- 100 g cheddaru
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brokolici rozdělte na růžičky a opláchněte. Větší růžičky nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Bramboru oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Do hrnce přidejte olej a na něm osmahněte cibuli a česnek, až zesklovatí.
- Přidejte brokolici a bramboru a krátce restujte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Vařte 10-15 minut, nebo dokud se zelenina změkne.
- Přidejte cheddar a nechte ho rozpustit.
- Pomocí mixéru rozmixujte polévku do hladké konzistence.
- Pokud je polévka příliš hustá, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte horkou a ozdobte například strouhaným cheddarem.