19. 2. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bridžský krém bramborový polévkový recept – Vyzkoušejte tradiční českou polévku s bohatou chutí brambor a smetany. Tento lahodný a sycený krémový recept je ideální pro chladné zimní dny. S několika jednoduchými ingrediencemi máte připravený skvělý teplý oběd či večeři. Uvařte si ho snadno doma dle našeho receptu!
Suroviny
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, kmín
- olivový olej
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Vše vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
- Poté polévku rozmixujeme dohladka.
- Přidáme smetanu ke šlehání a promícháme.
- Ochutnáme solí, pepřem a kmínem podle chuti.
- Podáváme horkou s čerstvým chlebem.