19. 2. 2025
Autor: Roman Žák
Bridžský krém bramborový polévkový
zdroj: Recepty 24/7

Bridžský krém bramborový polévkový recept – Vyzkoušejte tradiční českou polévku s bohatou chutí brambor a smetany. Tento lahodný a sycený krémový recept je ideální pro chladné zimní dny. S několika jednoduchými ingrediencemi máte připravený skvělý teplý oběd či večeři. Uvařte si ho snadno doma dle našeho receptu!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, kmín
  • olivový olej

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem.
  4. Přidáme nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
  5. Vše vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
  6. Poté polévku rozmixujeme dohladka.
  7. Přidáme smetanu ke šlehání a promícháme.
  8. Ochutnáme solí, pepřem a kmínem podle chuti.
  9. Podáváme horkou s čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *