Brazilský salát feijoada s klobásou: Ponořte se do chuťového dobrodružství brazilské kuchyně s tímto lahodným salátem feijoada. Kombinace čerstvé zeleniny, šťavnatých fazolí a pikantní klobásy vás dostane svou intenzivní chutí a exotickým aroma. Snažte se odolat tomu, abyste si nevychutnali každou sousto!
Suroviny
- 200 g fazolí
- 200 g klobásy
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- sůl
- pepř
Postup
1. Fazole nechejte přes noc namočit do vody. Další den je propláchněte a uvařte ve slané vodě do měkka.
2. Když jsou fazole uvařené, v osolené vodě ještě uvařte klobásu asi 10 minut, poté ji nakrájejte na plátky.
3. Cibuli nasekejte na drobné kostičky.
4. Rajčata nakrájejte na malé kousky.
5. Ve velké míse smíchejte fazole, klobásu, cibuli a rajčata.
6. Přidejte olivový olej a ocet a promíchejte.
7. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
8. Nechte salát v lednici odpočinout alespoň hodinu před podáváním, aby se chutě promíchaly.