5. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazílský rybí ragú je lahodná a exotická variace tradičního italského ragú, která vám okoření oběd nebo večeři. S chutí rybího masa, rajčat a koření přinese tento recept do vaší kuchyně dotek brazilské kuchyně. Podívejte se na náš jednoduchý recept a dejte se do vaření!
Suroviny
- 400g filetů bílé ryby (např. treska)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 400g rajčat (můžete použít i konzervovaná)
- 1/2 hrnku bílého vína
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a necháme chvíli dusit.
- Přidáme rajčata, víno, koriandr, papriku, sůl a pepř a necháme vařit asi 15 minut.
- Přidáme na kostičky nakrájenou rybu a vaříme dokud ryba není hotová.
Serve hot with rice or bread. Enjoy your Brazilian fish ragout!