17. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se cítit chutí Brazílie s tímto osvěžujícím rajčatovým rýžovým salátem. Skvělá kombinace chuti a zdravých surovin, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte recept ještě dnes a dejte svému jídelníčku exotický nádech!
Suroviny
- 1 šálek vařené bílé rýže
- 2 rajčata nakrájená na kostičky
- 1 žlutá paprika nakrájená na kostičky
- 1/2 cibule nakrájená na drobné kousky
- 1/4 šálku nasekané petržele
- 1/4 šálku nasekané máty
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžička medu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- V míse smíchejte rýži, rajčata, papriku, cibuli, petržel a mátu.
- V malé misce smíchejte olivový olej, ocet, med, sůl a pepř, dokud se dobře nespojí.
- Přilijte dressink k rýžové směsi a dobře promíchejte.
- Nechte salát odpočinout v lednici asi 30 minut, aby chutě dobře prosákly.
- Podávejte jako přílohu k grilovanému masu nebo jako lehkou občerstvující večeři. Dobrou chuť!