18. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilský ragú
zdroj: Recepty 24/7

Brazilské ragú je chutné a pikantní jídlo, které vás přenese do slunečné Brazílie. Tento recept kombinuje lahodné hovězí maso, koření a čerstvé ingredience pro bohatou a plnou chuť. Připravte si tento exotický pokrm, který rozhodně ohromí vaše chuťové buňky.

Brazilský ragú

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 papriky, nakrájené na proužky
  • 1 plechovka kukuřice, odkapaná
  • 400 g rajčat z plechovky, nakrájená na kousky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a pečte dalších pár minut.
  3. Přidejte hovězí maso a smažte, dokud není maso z každé strany zhnědlé.
  4. Přidejte rajčata, papriky, kukuřici, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř.
  5. Povařte na mírném ohni přibližně 1-2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte s vařenou rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *