25. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilský kuřecí špíz
zdroj: Recepty 24/7

Chutný brazilský kuřecí špíz: Odhalte exotickou chuť na vašich talířích. Náš recept vám přináší křehké a šťavnaté kousky kuřecího masa marinovaného v aromatických bylinkách a dochuceného pikantním kořením. Grilované kousky kuřete jsou napíchnuté na špízy s čerstvou zeleninou a opečené na dokonalou křupavost. Přeměňte svůj večer na tropickou dovolenou s tímto jednoduchým a osvěžujícím pokrmem. Zkuste náš brazilský kuřecí špíz ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsní řízek)
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup

  1. Na začátku si připravíme marinádu. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sušený oregano, sladkou papriku, prolisovaný česnek, sůl a pepř ve vhodné misce.
  2. Kuřecí prsní řízek nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády. Důkladně promícháme a necháme asi 30 minut odležet, aby maso nasáklo všechny vůně a chutě.
  3. Papriky a cibuli očistíme a nakrájíme na větší kousky. Mohou být větší než kuřecí kousky, protože se budou stejně následně navlhnout.
  4. Všechno nachystané maso a zeleninu následně přehazujeme na jehly nebo paklíče na špízy. Střídáme kousky masa s kousky papriky a cibule podle vlastní fantazie.
  5. Špízy s marinovaným masem a zeleninou pečeme na rozpáleném grilu, nebo na elektrickém grilu, dokud nejsou křupavé a zlatavé, asi 10-15 minut.
  6. Při grilování občas obracíme, aby se špízy upekly rovnoměrně ze všech stran.
  7. Po upečení dáme špízy na talíř a můžeme okamžitě podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *