1. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilský kuřecí ragú je chutný a exotický recept, který vás přenese do tropického ráje. Kuřecí maso se smaží s cibulí, paprikou a rajčaty, aby vznikl bohatý a aromatický ragú plný slunečních chutí. Tento recept je dokonalý, pokud hledáte způsob, jak si pochutnat na zážitku plném přírodních ingrediencí. Připravte si brazilský kuřecí ragú a nechte se unést do exotické a chutné Brazílie.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 400 g rajčat z konzervy, nakrájených na kousky
- 100 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli do zlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a osmahneme ho spolu s cibulí.
- Přidáme kuřecí maso a smažíme ho, dokud zezlátne z každé strany.
- Přidáme na proužky nakrájenou zelenou a žlutou papriku a osmažíme je spolu s masem.
- Přidáme rajčata z konzervy, papriku, kmín, oregano, sůl a pepř.
- Přilijeme kuřecí vývar a rajčatový protlak.
- Vše promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni přibližně 30 minut, dokud se maso změkne.
- Ragu dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme s rýží nebo bramborovou kaší.