31. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilský kukuřičný koláč Pamonha
zdroj: Recepty 24/7

Brazilský kukuřičný koláč Pamonha je tradiční brazilské sladké jídlo vyrobené z čerstvé kukuřice. Tento plný, krémový a lahodný koláč je oblíbeným pokrmem v Brazílii a snadno se připravuje. Vyzkoušejte tento autentický recept a ochutnejte lahodný kukuřičný koláč Pamonha ve svém vlastním domácím prostředí.

Suroviny

  • 6 středně velkých kukuřic
  • 1 šálek mléka
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky vanilkové esence
  • 10 kukuřičných listů (nebo obyčejný papír na pečení)

Postup

  1. Oloupejte a omyjte kukuřice. Odeberte zrní z klasů.
  2. V mixéru rozmixujte kukuřičná zrna spolu s mlékem, cukrem, máslem, solí, kypřícím práškem a vanilkovou esencí, dokud nevznikne hustá, ale hladká směs.
  3. Pokud používáte kukuřičné listy, namočte je na několik minut do vroucí vody, aby byly pružnější.
  4. Pokud používáte papír na pečení, rozkrojte ho na čtverce o velikosti přibližně 20×20 cm.
  5. Na každý kukuřičný list nebo čtvereček papíru dejte asi 2 lžíce směsi a pevně zatáhněte okraje, aby vznikl balíček.
  6. Uvařte balíčky ve vařící vodě po dobu přibližně 1,5 až 2 hodin, dokud nejsou koláčky pevné a uvařené.
  7. Vyjměte balíčky z vody a nechte je mírně vychladnout.
  8. Po vychladnutí koláčky rozbalte a servírujte je teplé nebo studené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *