5. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilský Kukuřičný Chléb
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentickou brazilskou chuť s naším receptem na lahodný brazilský kukuřičný chléb. Tento jednoduchý a chutný pokrm, který se v Brazílii nazývá „pão de milho“, je skvělým doplňkem k jídlu nebo jen jako svačina. Vyzkoušejte ho dnes a ochutnejte exotickou chuť Jižní Ameriky.

Suroviny

  • 2 hrnky kukuřičné mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva

Postup

  1. Smíchejte kukuřičnou mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva ve velké míse.
  2. V malé míse smíchejte mléko, olej, vejce a strouhaný sýr.
  3. Pomalu přidejte tekuté směsi k suchým ingrediencím a míchejte, dokud není vše dobře spojeno.
  4. Nalijte těsto do vymazané formy na chléb a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu asi 30 minut nebo dokud není chléb zlatě hnědý.
  5. Nechejte chléb vychladnout před krájením a podávejte teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *