10. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se o brazilské dobrodružství chutí s naším lahodným receptem na brazilský kokosový rybí pokrm. Tato jedinečná kombinace čerstvých mořských přísad a exotických koření přináší do vaší kuchyně dotek slunné Brazílie. Užijte si kouzlo přírodních chutí a připravte si tento výjimečný pokrm.
Brazilský kokosový rybí pokrm
Suroviny:
- Rybí filety (například treska nebo losos) – 500g
- Kokosové mléko – 400ml
- Červená paprika – 1 ks, nakrájená na plátky
- Čerstvý koriandr – 1 svazek, nasekaný
- Cibule – 1 ks, nakrájená na tenké plátky
- Česnek – 3 stroužky, nasekané
- Červená chilli paprička – 1 ks, nasekaná (volitelné)
- Limetka – šťáva z 1 ks
- Olivový olej – 2 lžíce
- Sůl – podle chuti
- Pepř – podle chuti
Postup:
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmažte cibuli, česnek a chilli papričku, dokud nezestřihnou.
- Přidejte nakrájenou červenou papriku a smažte dalších 3-4 minuty, dokud se paprika nezjemní.
- Přidejte kokosové mléko a limetkovou šťávu. Promíchejte a přiveďte k varu.
- Přidejte rybí filety a vařte je ve směsi 5-7 minut, dokud nejsou hotové.
- Přidat sůl a pepř podle chuti.
- Před servírováním posypte nasekaným koriandrem a podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.