4. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilský kari s kuřecím masem je lahodné a exoticky ochucené jídlo, které vás ohromí svou šíří chutí a vůní. Tento recept kombinuje kuřecí maso, zeleninu a aromatické koření, jako je kurkuma, koriandr a česnek. Připravte si toto jednoduché a zdravé jídlo plné vitamínů a minerálů, které vaše chuťové pohárky naplní radostí a vaše tělo vitálností. Navíc, tento recept je přizpůsobitelný a můžete ho přizpůsobit vašim individuálním preferencím a potřebám. Vyzkoušejte brazilský kari s kuřecím masem a dejte svému jídelníčku malý kus Brazílie.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce brazilského kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 plechovka červených fazolí (cca 400 g)
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- čerstvý koriandr na dochucení
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na kostky.
- Cibuli a česnek nasekejte najemno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte na pánvi maso a smažte ho, dokud zezadu nezeštědne.
- Přidejte brazilské kari koření a orestujte ho s masem, dokud neuvolní své vůně.
- Přidejte do pánve kokosové mléko, papriky nakrájené na proužky a fazole opláchnuté a sceděné.
- Přidejte cukr a sůl.
- Vše promíchejte a nechte vařit asi 20 minut, dokud se papriky nezměknou a omáčka nezhoustne.
- Před podáváním můžete dochutit čerstvým nasekaným koriandrem.