18. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilský grilovaný ananas.
zdroj: Recepty 24/7

Brazilský grilovaný ananas je osvěžující a exotický pokrm, který podmaní chuťové buňky každého gurmána. Grilování ananasu mu dodává karamelovou sladkost a mírnou kouřovou chuť, která perfektně doplňuje jeho přírodní sladkost. Tento jednoduchý recept je ideální jako dezert nebo příloha k masu. Vyzkoušejte si grilovat ananas a přenesete se do chutí slunného Brazílie.

Suroviny

  • 1 plátek čerstvého ananasu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce čerstvého citronového šťávy
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce rozpuštěného másla

Postup

  1. Na grilu rozpálte otevřený ohně a připravte přímý oheň.
  2. Oloupejte a nakrájejte ananas na plátky tlusté přibližně 2 cm.
  3. Smíchejte hnědý cukr, citronovou šťávu, rum a rozpuštěné máslo v malé misce.
  4. Plátky ananasu potřete připravenou směsí z obou stran.
  5. Položte plátky ananasu přímo na rozpálený gril.
  6. Grilujte ananasové plátky z obou stran asi 2-3 minuty, dokud nevzniknou zlatě hnědé grilovací pruhy.
  7. Snímejte ananas z grilu a nechte ho chvíli vychladit.
  8. Podávejte brazilský grilovaný ananas samostatně nebo jako přídavek k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *