30. 10. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo brazilské kuchyně s receptem na Pão de Queijo, tradiční brazilský sýrový chléb, který je vnějšku křupavý a uvnitř neskutečně vláčný. Připravte si tuto bezlepkovou pochoutku snadno a rychle použitím tapiokové mouky, čerstvého sýra a mléka. Tento recept je ideální pro snídani, jako snack k pikniku, nebo jako originální přílohu k vašim oblíbeným jídlům. Sledujte naše kroky a upečte si domácí Pão de Queijo, který oslní všechny vaše hosty!
Suroviny
- 500 g tapiokového škrobu (tapioková mouka)
- 200 ml mléka
- 100 ml oleje
- Sůl podle chuti
- 200 g strouhaného sýra (tradičně parmezán, mozzarella nebo jiný tvrdý sýr)
- 2 velká vejce
Postup
- Začněte tím, že předehřejte troubu na 200 stupňů C.
- V malém hrnci přiveďte k varu mléko spolu s olejem a solí.
- Tapiokovou mouku vysypte do velké mísy a přidejte do ní horkou směs mléka a oleje. Promíchejte dřevěnou lžící do homogenní masy.
- Počkejte, než se směs trochu ochladí, a poté do ní začněte vmíchat vejce. Je důležité přidávat je jedno po druhém a dobře promíchat, aby se směs nezacuchala.
- Přidejte strouhaný sýr a znovu dobře promíchejte, dokud není sýr rovnoměrně rozložen ve směsi.
- Pomocí dvou lžic nebo rukou tvarujte směs do malých kuliček a umisťujte je na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky by měly být velké přibližně 2,5 cm v průměru.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 15-20 minut, nebo dokud nejsou chlebíčky zlatavé a křupavé.
- Podávejte teplé. Pão de Queijo je nejlepší čerstvé, ale může se také ohřát.