29. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilský bobó z krevet
zdroj: Recepty 24/7

Brazilský bobó z krevet je působivé tradiční brazilské jídlo, které vám okamžitě přenese chuťové buňky na slunnou pláž v Riu. Tato exotická směs krevet, kokosové mléko, palmového oleje, chilli a dalších ingrediencí vytváří bohatou a svěží omáčku s jemným kokosovým aroma a mírně pikantním nádechem. Pokud milujete mořské plody a chcete si dopřát návnadnou a chutnou večeři, pak je brazilský bobó z krevet tím pravým pro vás. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující recept a bavte se při objevování nových kulinářských zážitků.

Suroviny

  • 500 g krevet
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená paprika
  • 1 rajče
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř dle chuti
  • s čerstvou petrželkou na ozdobu

Postup

  1. Nejprve očistěte krevety a odstraňte z nich střeva.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky.
  3. Papriku a rajče nakrájejte na menší kousky.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte krevety a orestujte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
  6. Přidejte papriku a rajče a restujte dalších pár minut.
  7. Přilijte kokosové mléko, rajský protlak, kurkumu, koriandr, sůl a pepř.
  8. Vše dobře promíchejte a nechejte vařit asi 10 minut, nebo dokud krevety nezrůžoví.
  9. Omáčku případně dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  10. Podávejte s rýží nebo pohankou a ozdobte nasekanou petrželkou.

Tento recept na brazilský bobó z krevet je skvělým způsobem, jak si vychutnat tropické chutě. Připravte si ho jako hlavní chod na večeři a dopřejte si malou exotickou dovolenou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *