31. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilské moqueca
zdroj: Recepty 24/7

Brazilská moqueca je tradiční brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Jeho hlavními ingrediencemi jsou čerstvé ryby, kokosové mléko, papriky, rajčata a cibule. Tato jednoduchá a lahodná moqueca je naplněná sladkou pikantností a je ideální pro ty, kteří se chtějí ponořit do brazilské kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a nechte se unést do slunné Brazílie!

Suroviny

  • 500 g rybího masa (např. tresky, lososa nebo bílého kapra), nakrájeného na kousky
  • 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 2 rajčata, nasekaná na kostičky
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 3 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 limetka, šťáva a kůra
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli spolu s česnekem a paprikou, dokud nezměknou.
  2. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme je ke cca polovině původního objemu.
  3. Přisypeme mletou papriku, koriandr, sůl a pepř podle chuti. Promícháme
  4. Po chvíli přidáme kousky rybího masa a zalijeme kokosovým mlékem.
  5. Přidáme limetkovou šťávu a kůru. Promícháme a vaříme cca 15-20 minut, dokud ryba nezměkne.
  6. Hotové Brazilské moqueca podáváme s rýží a posypeme nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *