31. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilská moqueca je tradiční brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Jeho hlavními ingrediencemi jsou čerstvé ryby, kokosové mléko, papriky, rajčata a cibule. Tato jednoduchá a lahodná moqueca je naplněná sladkou pikantností a je ideální pro ty, kteří se chtějí ponořit do brazilské kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a nechte se unést do slunné Brazílie!
Suroviny
- 500 g rybího masa (např. tresky, lososa nebo bílého kapra), nakrájeného na kousky
- 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
- 2 rajčata, nasekaná na kostičky
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 3 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 limetka, šťáva a kůra
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli spolu s česnekem a paprikou, dokud nezměknou.
- Přidáme nakrájená rajčata a dusíme je ke cca polovině původního objemu.
- Přisypeme mletou papriku, koriandr, sůl a pepř podle chuti. Promícháme
- Po chvíli přidáme kousky rybího masa a zalijeme kokosovým mlékem.
- Přidáme limetkovou šťávu a kůru. Promícháme a vaříme cca 15-20 minut, dokud ryba nezměkne.
- Hotové Brazilské moqueca podáváme s rýží a posypeme nasekaným koriandrem.