Vyzkoušejte exotický recept na Brázilské masové kuličky, které se pomalu vaří ve šťávě a přináší bohatou chuť exotické kuchyně. S jedinečnou kombinací koření a šťávy získají kuličky neodolatelnou chuť, která okouzlí vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš recept a připravte si lahodné pokrm plný exotických vůní a chutí.

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 paprika, nasekaná na kostičky
  • 2 rajčata, oloupaná a nakrájená
  • 1 plechovka rajčatového pyré
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobení (petrželka, koriandr)

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek, dokud nezačnou měknout.
  2. Přidejte mleté maso a restujte, dokud není maso dobře propečené.
  3. Přisypte kmín, papriku, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Přidejte nakrájenou papriku, rajčata, rajčatové pyré a protlak a nechte vařit asi 15-20 minut.
  5. Vytvarujte menší kuličky z masa a vložte je do šťávy v hrnci.
  6. Pokračujte ve vaření na mírném ohni asi 30 minut, dokud kuličky nejsou hotové.
  7. Pokud je omáčka příliš řídká, nechte ji povarit déle a nechte se zahušťovat.
  8. Smažené brázilské masové kuličky podávejte posypané čerstvými bylinkami a s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *