Vyzkoušejte exotický recept na Brázilské masové kuličky, které se pomalu vaří ve šťávě a přináší bohatou chuť exotické kuchyně. S jedinečnou kombinací koření a šťávy získají kuličky neodolatelnou chuť, která okouzlí vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš recept a připravte si lahodné pokrm plný exotických vůní a chutí.
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 paprika, nasekaná na kostičky
- 2 rajčata, oloupaná a nakrájená
- 1 plechovka rajčatového pyré
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- čerstvé bylinky na ozdobení (petrželka, koriandr)
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek, dokud nezačnou měknout.
- Přidejte mleté maso a restujte, dokud není maso dobře propečené.
- Přisypte kmín, papriku, sůl a pepř a promíchejte.
- Přidejte nakrájenou papriku, rajčata, rajčatové pyré a protlak a nechte vařit asi 15-20 minut.
- Vytvarujte menší kuličky z masa a vložte je do šťávy v hrnci.
- Pokračujte ve vaření na mírném ohni asi 30 minut, dokud kuličky nejsou hotové.
- Pokud je omáčka příliš řídká, nechte ji povarit déle a nechte se zahušťovat.
- Smažené brázilské masové kuličky podávejte posypané čerstvými bylinkami a s rýží nebo bramborovou kaší.