10. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilské kuřecí kousky jsou lahodným pokrmem inspirovaným tradiční brazilskou kuchyní. Tento recept vám přinese skvělé chuti a exotický zážitek. Kuřecí kousky jsou marinovány v kořeněném mixu a poté pečeny, aby se dosáhlo šťavnaté a aromatické textury. Podávejte je s čerstvým ananasem a zeleninou pro dokonalou chuťovou exhibici. Vyzkoušejte tyto brazilské kuřecí kousky a přineste si kousek Brazilského temperamentu přímo do své kuchyně.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- šťáva z 1 citrónu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí kousky a opékejte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přidejte papriky a rajče a promíchejte.
- Přidejte sladkou papriku, kmín, koriandr a mletý červený pepř. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Podlijte vodou a vařte 15-20 minut, nebo dokud kuřecí kousky nejsou měkké a šťáva se zredukuje.
- Na závěr přidejte šťávu z citrónu a promíchejte.
- Můžete podávat s rýží nebo pečivem.