7. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilské kuřecí kapsičky jsou lahodné a exotické pokrm, který vás ihned přenese do slunné Brazílie. Kombinace jemného kuřecího masa, zeleniny a výraznéch koření vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Vyzkoušejte náš osvěžující recept a nechte se unést do světa tropických dobrodružství.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na tenké proužky
- 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
- 100 g tvrdého sýra, nastrouhaného
- 2 až 3 lžíce kukuřičné mouky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte cibuli a česnek a smažte je do zlatova.
- Přidejte papriku a slaninu a smažte je do křupava.
- V masařském stroji jemně rozmixujte kuřecí prsa.
- Přidejte je do směsi cibule, česneku, papriky a slaniny na pánvi.
- Podle potřeby přidejte kukuřičnou mouku, aby směs ztuhla.
- Ochutnejte směs solí a pepřem.
- Formujte ze směsi malé kapsičky.
- Vložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 20-25 minut nebo dokud nebudou zlatavé.
- Podávejte s omáčkou podle chuti a posypte nastrouhaným sýrem.