26. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilské kuře s limetkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné brazilské kuře s osvěžující limetkovou omáčkou? Naše jednoduchá, ale chutná verze tohoto tradičního brazilského jídla vás jistě nadchne! Kuřecí maso je marinováno v kořeněném mixu, pečené a následně zalito lahodnou limetkovou omáčkou. S trochou citronové trávy a zázvoru se stane tato omáčka skvělým partnerem pro kuře. Tento recept je ideální volbou pro ty, kteří milují jemné, exotické chutě. Připravte si tento brazilský pokrm a přenesete se alespoň na chvíli do slunné Brazílie!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 limetka, šťáva a kůra
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Zahřejte olej na pánvi a osmažte kuřecí prsa z obou stran, dokud nejsou zlatohnědé.
  2. Vezměte prsa z pánve a dejte stranou.
  3. Do pánve přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nezměknou.
  4. Přidejte mletou papriku a smažte ji krátce, aby vyvinula vůni.
  5. Přidejte šťávu a kůru z limetky, smetanu, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  6. Nechejte omáčku provařit, dokud se zahustí.
  7. Vraťte kuřecí prsa do pánve a vařte ještě několik minut, dokud nejsou prohřátá a propečená do křupava.
  8. Servírujte s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *