17. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Nabídněte svému jídelnímu plánu exotickou chuť s brazilským kuřetem s koriandrovou omáčkou. Tento recept kombinuje šťavnaté kuřecí maso s omáčkou plnou čerstvého koriandru a dalších aromatických ingrediencí. Připravte si chutnou večeři, která vás okamžitě zavede na slunné pláže Brazílie.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička cukru
- 400 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce koriandru, nasekaného
- šťáva z jednoho limetky
- 2 lžíce zakysané smetany
Postup
- Na začátku si připravte všechny suroviny.
- Kuřecí prsa opláchněte a osušte ubrouskem. Poté je nakrájejte na plátky.
- Do hluboké pánve přidejte olivový olej a rozehřejte ho na střední teplotu.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte mletý koriandr, mletou papriku a cukr. Dobře promíchejte.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa do pánve a osolte a opepřete podle chuti. Smažte, dokud nezezlátne z každé strany.
- Přidejte kuřecí vývar, koriandr a limetkovou šťávu do pánve. Přiveďte k varu a pak ztlumte plamen na nižší teplotu. Vařte pod pokličkou asi 15 minut, dokud se kuře dobře provaří.
- Ve výsledné omáčce přidejte zakysanou smetanu a za stálého míchání nechte omáčku lehce povřít a zahustit.
- Servírujte brazilské kuře s koriandrovou omáčkou se smaženým rýžovým nebo bramborovým přílohou.