31. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilské kuře
zdroj: Recepty 24/7

Brazilské kuře je chutný a exotický recept, který vás zavede na jídelní dobrodružství. Kombinace jemně upečeného kuřecího masa s pikantními brazilskými kořenícími směsmi a čerstvými bylinkami vytvoří dokonalou chuťovou symfonii. Připravte se na nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost s tímto autentickým brazilským pokrmem.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • Šťáva z 2 citronů

Postup

  1. Na začátku si připravíme marinádu smícháním olivového oleje, medu, papriky, kmínu, česneku, soli, pepře a šťávy z citronů v mísce.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Kuřecí kousky dáme do marinády a důkladně promícháme, aby byly všechny kousky maso obalené marinádou.
  4. Maso necháme marinovat v chladničce minimálně 1 hodinu, ideálně však přes noc.
  5. Po marinování maso smažíme na pánvi nebo grilujeme na grilu, dokud není z každé strany zlatě hnědé a propečené.
  6. Před podáváním necháme maso chvíli odpočinout a poté podáváme s rýží nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *