5. 11. 2024
Autor: Stanislav Urban
Brazilské kukuřičné koláčky Pamonha
zdroj: Recepty 24/7

Objevte exotickou chuť Brazílie s naším receptem na tradiční kukuřičné koláčky Pamonha! Tyto lahodné koláčky jsou vyrobeny z čerstvé kukuřice a jsou známé svou křehkostí a sladkostí. Recept je jednoduchý na přípravu a je ideální pro rodinné oslavy nebo jako originální pochoutka na večírek. V našem krok za krokem návodu se dozvíte, jak kukuřici správně upravit a jaké ingredience budete potřebovat, aby se pamonha podařila na první pokus. Připravte si tyto tradiční brazilské koláčky a přeneste kus Brazílie přímo na váš stůl!

Suroviny

  • 12 kusů čerstvé kukuřice
  • 1 šálek mléka
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 lžička soli
  • 100 g nesoleného másla
  • 100 g strouhaného kokosu (nepovinné)

Postup

  1. Nejprve opatrně oloupejte kukuřici tak, aby listy zůstaly celé a mohly se později použít pro balení koláčků.
  2. Seškrábejte veškerou kukuřici z klasů do velké mísy.
  3. Přidejte mléko, cukr, máslo a sůl do mísy s kukuřicí a vše důkladně promíchejte. V případě zájmu také přidejte strouhaný kokos.
  4. Směs rozmixujte ponorným mixérem, dokud není hladká.
  5. Na pracovní plochu položte dva kukuřičné listy ve tvaru kříže. Do středu pak vložte dostatek kukuřičné směsi.
  6. Balíček zavážete pomocí kousků kukuřičných listů nebo kuchyňského provázku, zaistěte, aby byla směs pevně uzavřená ve listech.
  7. Koláčky vložte do velkého hrnce s vodou a vařte v uzavřeném hrnci po dobu přibližně 1 až 1,5 hodiny.
  8. Po uvaření nechte koláčky chvíli odpočinout, poté odstraňte listový obal a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *