26. 1. 2025
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si chutný a exotický pokrm z kuchyně Brazílie s naším receptem na brazílské krevety s kukuřicí! Tato jednoduchá a rychlá večeře je plná chutí, které vás přenesou přímo na slunné pláže Rio de Janeiro. Objavte kombinaci sladké kukuřice s pikantními krevetami, doplněnou o čerstvé bylinky a koření. Perfektní volba pro každou příležitost. Navštivte náš web a zjistěte, jak snadno si můžete tento lahodný pokrm připravit doma!
Suroviny
- 450 g krevet, loupaných a zbavených střívek
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 1 velká cibule, nakrájená
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1 žlutá paprika, nakrájená
- 1 plechovka kukuřice, sceděná
- 1 plechovka krupicového mléka (kokosové mléko)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 lžičky chilli prášku (dle chuti)
- 1 lžíce limetkové šťávy
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Čerstvě nasekaná koriandr nebo petržel pro ozdobu
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotě.
- Přidejte cibuli a česnek, smažte dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte obě papriky a smažte dalších 5 minut, dokud nezačnou měknout.
- Do pánve přidejte sceděnou kukuřici, kokosové mléko, rajčatový protlak, chilli prášek, sůl a pepř.
- Promíchejte a vařte na mírném ohni asi 5 minut, aby se chutě propojily.
- Přidejte krevety a vařte další 3-5 minut, než krevety zrůžoví a budou plně uvařené.
- Odstraňte z ohně a zakápněte limetkovou šťávou.
- Podávejte posypané čerstvě nasekanou koriandrem nebo petrželí.