30. 1. 2025
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo brazilské kuchyně s receptem na brazilské krevety s kokosovým mlékem. Tato exotická a chutná pokrm kombinuje lahodné krevety s krémovým kokosovým mlékem a pikantními kořenímí, což vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. Perfektní volba pro speciální příležitosti nebo k ochucení vašeho běžného jídelníčku. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přeneste chutě Brazílie přímo na váš stůl!
Suroviny
- 500 g krevet, loupaných a zbavených střívek
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 200 ml kokosového mléka
- 1 lžička mleté papriky
- Šťáva z 1 limety
- 1 lžička soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvá koriandr, nasekaná pro ozdobu
- Hotová rýže nebo chléb na podávání
Postup
- Na středně velké pánvi zahřejte olivový olej a pridejte cibuli a česnek. Restujte, až cibule změkne a stane se průhlednou.
- Přidejte nakrájené papriky a vařte cca 5 minut, dokud nezměknou.
- Přisypte mletou papriku a pečlivě promíchejte. Následně přidejte krevety a smažte dalších 5 minut, dokud krevety nezačnou růžovět.
- Zamíchejte kokosové mléko a šťávu z limety. Přiveďte k varu, následně snižte teplotu a nechte jemně bublat či cca 10 minut, dokud omáčka neprovoní a krevety nebudou plně vařený.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a černý pepř. Hotové jídlo posypte nasekaným koriandrem.
- Podávejte s bílou rýží nebo svěžím chlebem.