21. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Objevte exotiku Brazílie s naším receptem na brazilské krevetové smažené kuličky! Tyto lahodné kuličky jsou plné chuti a křupavé na povrchu. Perfektní jako párty snack nebo kreativní předkrm, který zaručeně zaujme vaše hosty. Podrobný postup, užitečné tipy a varianty receptu najdete zde, abyste si mohli tyto úžasné kuličky vychutnat i doma. Překvapte své blízké originálním jídlem, které oslavuje bohaté brazilské kulinářství!
Suroviny
- 500 g oloupaných krevet
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 červená paprika, nasekaná
- 1 malá cibule, nasekaná
- 1/4 šálku nasekaného koriandru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 šálek panko strouhanky
- 2 velké vejce, rozšlehané
- Olej pro smažení
Postup
- Nakrájejte krevety na malé kousky a smíchejte je v míse s česnekem, limetkovou šťávou, červenou paprikou, cibulí, koriandrem, solí a pepřem.
- Promíchejte panko strouhanku a přidejte ji do směsi.
- V jiné misce rozšlehejte vejce a přidejte je do směsi krevet a dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nekompletně spojí.
- S rukama tvarujte směs do malých kuliček, velikosti golfových míčků.
- V hluboké pánvi zahřejte dostatek oleje pro smažení.
- Opékejte kuličky v rozpáleném oleji dozlatova a křupava, asi 4 až 5 minut. Nezapomeňte je průběžně otáčet, aby se rovnoměrně usmažily ze všech stran.
- Hotové kuličky vyjměte a nechte je okapat na papírových ručnících.
- Podávejte teplé, případně s omáčkou nebo čerstvým koriandrem a limetkami pro dochucení.