2. 1. 2025
Autor: Stanislav Urban
Brazilské krevetové ragú Moqueca
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo brazilské kuchyně s receptem na Moqueca, tradiční brazilské krevetové ragú plné chutí a barev. Toto jednoduché a rychlé jídlo kombinuje čerstvé krevety s kořeněnými paprikami, rajčaty a kokosovým mlékem, což vytváří bohatou a aromatickou omáčku. Moqueca je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři s přáteli. Připravte si tento exotický pokrm podle našeho krok za krokem návodu a přeneste své chuťové buňky do tropického ráje. Nezapomeňte podávat s rýží, která skvěle absorbuje všechny výrazné chutě této lahodné mořské pochoutky.

Suroviny

  • 500 g krevet, očištěných a oloupaných
  • 2 střední cibule, nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Šťáva z 1 limetky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr a limetkové klínky pro ozdobu
  • Olivový olej

Postup

  1. V hluboké pánvi na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou a nezačnou vonět.
  2. Přidejte zelenou a červenou papriku, papriku a koriandr, a smažte, dokud paprika nezměkne.
  3. Přidejte rajčata a vařte, dokud nezačnou rozpadat.
  4. Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 15 minut.
  5. Přidejte krevety a vařte dalších 5-7 minut, nebo dokud nebudou krevety plně uvařené.
  6. Osolte a opepřete podle chuti a přimíchejte šťávu z limetky. Nechte chvíli táhnout.
  7. Moquecu podávejte ozdobenou čerstvým koriandrem a klínky limetky, doporučuji podávat s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *