30. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilske feijoada s bílou rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodnou brazilskou feijoadu s bílou rýží? Naše verze tohoto klasického brazilského jídla vám přinese chuťový zážitek z Brazílie přímo do vaší kuchyně. Tento jednoduchý a plnotučný pokrm je připravován zeleninou, masem a fazolemi, což zajišťuje bohatou a výživnou kombinaci chutí. Začněte si ho vychutnávat a sledujte, jak se vaše chuťové pohárky rozplývají při každém soustu. Servesi vás naše recept na brazilskou feijoadu s bílou rýží překvapí a potěší svou autentickou chutí.

Suroviny

  • 500 g vepřového masa (plec, koleno)
  • 300 g klobásy chorizo
  • 250 g sušených černých fazolí
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml vývaru (nejlépe masový)
  • 1 lžíce octa
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Večer předem namočte sušené fazole do vody a nechte je přes noc odstát.
  2. Opláchněte namočené fazole a dejte vařit v osolené vodě asi 1-2 hodiny, dokud nezměknou a nejsou měkké.
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
  4. Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso a klobásu chorizo. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Počkejte, až maso zezlátne a přidejte prolisovaný česnek. Míchejte a dusťe ještě asi 5 minut.
  6. Přidejte namočené a uvařené fazole do hrnce s masem a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni cca 30 minut.
  7. Přidejte lžíci octa, promíchejte a vařte ještě dalších 10 minut.
  8. Servírujte feijoadu s bílou rýží a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *