13. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte exotický recept na Brazilské dušené maso s banány plné chutí a vůní tropických oblastí. Tento lahodný pokrm spojuje pikantní maso s jemně karamelizovanými banány pro dokonalou kombinaci sladko-kyselé chuti. S ním si přeneste chuťové buňky přímo do slunné Brazílie a užijte si jedinečný gastronomický zážitek. Chutné, exotické a snadno připravitelné!
Suroviny
- 500 g hovězího masa nakrájeného na kostky
- 2 středně velké cibule nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku jemně nasekaného
- 2 velké rajčata nakrájená na kostičky
- 2 stroužky kmínu
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- 2 banány nakrájené na kolečka
- 2 lžíce oleje
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dozlatova.
- Přidáme česnek a hovězí maso a necháme zatáhnout.
- Přidáme rajčata, kmín, sladkou papriku, kari koření, sůl a pepř a zalijeme trochou vody.
- Necháme dusit na mírném ohni asi 45 minut, aby maso změklo.
- Přidáme nakrájené banány a necháme provařit dalších 5 minut.
- Podáváme s rýží nebo bramborem.