13. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilská tropská rybí polévka: Exotická chuťová exploze přímo z Brazílie! Kombinace čerstvého rybího masa, exotických plodů, koření a kokosového mléka vytváří jedinečnou a lahodnou polévku. Připravte si tento autentický recept a přeneste se na pláže Rio de Janeira!
Suroviny
- 500 g čerstvé ryby (např. treska nebo losos)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 rajče
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajského protlaku
- 400 ml kokosového mléka
- 400 ml rybího vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli, česnek a papriky.
- Přidáme rajče a krátce promícháme.
- Přidáme rajský protlak, kmín a mletou papriku. Dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme nakrájenou rybu a necháme ji krátce osmažit.
- Přidáme kokosové mléko a rybí vývar. Promícháme.
- Přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut, nebo dokud se ryba nerozpadne.
- Před podáváním můžeme polévku ozdobit nasekaným koriandrem nebo petrželkou.