13. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilská tropská rybí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Brazilská tropská rybí polévka: Exotická chuťová exploze přímo z Brazílie! Kombinace čerstvého rybího masa, exotických plodů, koření a kokosového mléka vytváří jedinečnou a lahodnou polévku. Připravte si tento autentický recept a přeneste se na pláže Rio de Janeira!

Suroviny

  • 500 g čerstvé ryby (např. treska nebo losos)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 ml rybího vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr nebo petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli, česnek a papriky.
  2. Přidáme rajče a krátce promícháme.
  3. Přidáme rajský protlak, kmín a mletou papriku. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Přidáme nakrájenou rybu a necháme ji krátce osmažit.
  5. Přidáme kokosové mléko a rybí vývar. Promícháme.
  6. Přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut, nebo dokud se ryba nerozpadne.
  7. Před podáváním můžeme polévku ozdobit nasekaným koriandrem nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *