10. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazílská rybí moqueca
zdroj: Recepty 24/7

Brazílská rybí moqueca – Exotický⁣ gastronomický zážitek“ je⁤ recept,​ který zavede vaše chuťové pohárky na nezapomenutelnou ⁤cestu do ⁣Brazílie.⁢ Tato​ tradiční rybí specialita je připravena se směsicí exotických koření a čerstvých‌ surovin, což ji činí neodolatelnou pro‍ milovníky rybích pokrmů.​ Ponořte ‌se do⁢ světa výrazných chutí a naznačte své smysly ⁤tímto plným a lahodným jídlem. Užijte si vzrušení z vaření této autentické brazílské lahůdky a udělejte si ⁢večeři​ nezapomenutelnou. ⁢

Suroviny

  • 500 g bílé ryby (např. treska nebo pangasius),‌ nakrájené na porce
  • 1 cibule, nakrájená na⁣ plátky
  • 2 ‍papriky (1 červená a 1 žlutá), nakrájené na plátky
  • 3 rajčata, nakrájená na plátky
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1-2 červené chilli papričky, nasekané (podle ​chuti)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • šťáva‍ z 1⁣ limetky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na středně velké⁢ pánvi rozehřejte⁤ olivový olej a osmahněte na něm ‌cibuli, papriky a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte rajčata a ⁤vařte ještě 2-3 minuty.
  3. Přidejte sladkou papriku, ​kmín,⁢ červené chilli ⁢papričky, kokosové mléko a šťávu z‍ limetky.
  4. Osolte a opepřete ​podle chuti⁢ a⁤ nechte omáčku vařit do zhoustnutí po dobu asi 5 minut.
  5. Přidejte rybu ‌a vařte asi 10 minut, dokud⁣ není ryba​ dokonale⁤ uvařená a omáčka nezačne ⁣tloustnout.
  6. Servírujte s rýží ‌a posypte ⁢nasekanou ‌petrželkou‍ nebo⁢ koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *