10. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazílská rybí moqueca – Exotický gastronomický zážitek“ je recept, který zavede vaše chuťové pohárky na nezapomenutelnou cestu do Brazílie. Tato tradiční rybí specialita je připravena se směsicí exotických koření a čerstvých surovin, což ji činí neodolatelnou pro milovníky rybích pokrmů. Ponořte se do světa výrazných chutí a naznačte své smysly tímto plným a lahodným jídlem. Užijte si vzrušení z vaření této autentické brazílské lahůdky a udělejte si večeři nezapomenutelnou.
Suroviny
- 500 g bílé ryby (např. treska nebo pangasius), nakrájené na porce
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 papriky (1 červená a 1 žlutá), nakrájené na plátky
- 3 rajčata, nakrájená na plátky
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1-2 červené chilli papričky, nasekané (podle chuti)
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- šťáva z 1 limetky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, papriky a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte rajčata a vařte ještě 2-3 minuty.
- Přidejte sladkou papriku, kmín, červené chilli papričky, kokosové mléko a šťávu z limetky.
- Osolte a opepřete podle chuti a nechte omáčku vařit do zhoustnutí po dobu asi 5 minut.
- Přidejte rybu a vařte asi 10 minut, dokud není ryba dokonale uvařená a omáčka nezačne tloustnout.
- Servírujte s rýží a posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.