26. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodnou brazilskou moquecu s rybím filé a nechte se unést exotickými chutěmi tohoto tradičního brazilského pokrmu. S naším receptem na brazilskou moquecu rybího filé si doma jednoduše připravíte skvělou exotickou pochoutku plnou chutí a vůní, která vás okouzlí svou originalitou. Sledujte naše kroky a staňte se mistrem v kuchyni i ve spojování chutí!
Suroviny
- 600g rybího filé (např. treska, platýs)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 400ml kokosového mléka
- 1 limetka, šťáva a kůra
- 1 půlka čerstvého chilli papričky, nakrájená
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kari
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na alobal položte rybí filé, posypte solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem. Zabalte alobalem a dejte péct do trouby na 180 stupňů po dobu 20 minut.
- Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji. Přidejte rajčata a papriky a restujte asi 5 minut.
- Přidejte kokosové mléko, kůru a šťávu z limetky, chili papričku, koriandr, kari, sůl a pepř. Povařte asi 10 minut.
- Přidejte upečené rybí filé do omáčky a provařte ještě 5 minut.
- Podávejte s rýží nebo bramborem.