26. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilská moqueca rybího filé.
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodnou brazilskou moquecu s rybím filé a nechte se unést exotickými chutěmi tohoto tradičního brazilského pokrmu. S naším receptem na brazilskou moquecu rybího filé si doma jednoduše připravíte skvělou exotickou pochoutku plnou chutí a vůní, která vás okouzlí svou originalitou. Sledujte naše kroky a staňte se mistrem v kuchyni i ve spojování chutí!

Suroviny

  • 600g rybího filé (např. treska, platýs)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 limetka, šťáva a kůra
  • 1 půlka čerstvého chilli papričky, nakrájená
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kari
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na alobal položte rybí filé, posypte solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem. Zabalte alobalem a dejte péct do trouby na 180 stupňů po dobu 20 minut.
  2. Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji. Přidejte rajčata a papriky a restujte asi 5 minut.
  3. Přidejte kokosové mléko, kůru a šťávu z limetky, chili papričku, koriandr, kari, sůl a pepř. Povařte asi 10 minut.
  4. Přidejte upečené rybí filé do omáčky a provařte ještě 5 minut.
  5. Podávejte s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *