18. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná a exotická brazilská kuřecí paella je vysoce oblíbeným pokrmem plným lahodných chutí a jedinečných ingrediencí. Tento recept kombinuje kousky kuřecího masa s kořením, zeleninou a výraznou dochucovací pastou, která dodává jídlu autentickou brazilskou chuť. Přidejte k tomu kvalitní rýži a podávejte s čerstvou petrželkou, aby se vám naskytl dokonalý gastronomický zážitek. S jednoduchými instrukcemi, které naleznete v tomto receptu, je brazilská kuřecí paella skvělou volbou pro každou příležitost.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna) nakrájeného na kousky
- 2 hrnky dlouhozrnné rýže
- 1 cibule nakrájená na drobné kostky
- 2 stroužky česneku utřené
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika nakrájená na proužky
- 150 g klobásy nakrájené na plátky
- 300 g mořských plodů (krevety, mušle atd.)
- 400 g nakrájených rajčat z plechovky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sůl
- 1 lžička pepř
- 4 hrnky kuřecího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na rozpáleném olivovém oleji orestujte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a klobásu a smažte, dokud masa neztuhnou.
- Přidejte nakrájené papriky a mořské plody a smažte ještě 2-3 minuty.
- Přisypte rýži, mletou papriku, kurkumu, kmín, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
- Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak a kuřecí vývar.
- Vařte paellu na středním ohni 20-25 minut, dokud nezměkne rýže a voda se vstřebá.
- Pokud je potřeba, podle chuti přidejte více soli a pepře.
- Před podáváním ozdobte paellu čerstvou petrželkou.