Brazilská kachna s pikanterní omáčkou je chutnou⁢ alternativou k běžným masovým receptům. Tato‌ omáčka, připravená z exotických ingrediencí, dodá vaší‍ kachně pikantní chuť a vynikající aroma. Vyzkoušejte tento brazilský recept a překvapte své blízké ‍skvělou kachní specialitou s pikanterním twistem.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce octa
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 pomeranč
  • 1 citrón
  • 1 lžíce⁢ koriandru
  • 1 lžíce⁤ mleté papriky

Postup

  1. Kachnu důkladně omyjte a nakrájejte ⁣na ⁢porce.
  2. Smíchejte sůl, pepř⁤ a kmín a‍ tuto směs⁢ natřete na kousky kachny ‍z obou stran.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou ‌cibuli a ⁢česnek.
  4. Přidejte‌ nakrájená ​rajčata, cukr, ocet, hořčici, worcesterskou omáčku⁣ a ​sójovou omáčku. Podlijte vodou a nechte povařit.
  5. Přidejte nakrájenou papriku a nechte vařit ⁢dalších 10 minut.
  6. Do omáčky vymačkejte ‌šťávu z pomeranče a​ citrónu.
  7. Přidejte koriandr a‍ mletou papriku a nechte vařit dalších 5 minut.
  8. Nakonec do omáčky vložte porce kachny a nechte vařit alespoň hodinu, dokud maso není měkké.
  9. S přílohou podávejte například rýži nebo brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *