27. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilská feijoada s klobásou
zdroj: Recepty 24/7

Brazilská feijoada s klobásou je autentický brazilský recept, který je bohatý na chuť a plný exotických ingrediencí. Tato tradiční brazilská pokrm obsahuje směs černých fazolí, klobásy, vepřového masa, slaniny a dalších koření, která mu dávají intenzivní a příjemnou chuť.

Příprava tohoto receptu je jednoduchá a trvá asi dvě hodiny. Fazole se vaří s masem a klobásou, dokud nejsou měkké a chuťově vylepšené kořením. Výsledkem je hustá a silná omáčka, kterou podáváte s rýží a pomerančovými kousky.

Brazilská feijoada s klobásou je skvělou volbou pro milovníky exotických pokrmů, kteří si rádi vychutnávají kořeněnou a sýtou kuchyni. Tento recept je ideální pro oslavu s přáteli nebo rodinné setkání. Vyzkoušejte tento autentický brazilský recept a dopřejte si skvělou chuťovou jízdu.

Suroviny

  • 400 g černých fazolí
  • 300 g vepřové klobásy
  • 200 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 loupané rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci vařte černé fazole v osolené vodě, dokud nezměknou.
  2. V druhém hrnci osmahněte na olivovém oleji cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte na kostky nakrájenou vepřovou klobásu a vepřové maso a orestujte, dokud masa nezezlátnou.
  4. Přidejte nakrájenou papriku, loupaná rajčata, kmín, sladkou papriku a promíchejte.
  5. Pokračujte v vaření na středním ohni asi 10 minut, dokud se všechny ingredience nespojí.
  6. Přidejte uvařené fazole a vařte dalších 15 minut, dokud se feijoada nezhustne.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte feijoadu s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *