Brazilská feijoada s klobásou je autentický brazilský recept, který je bohatý na chuť a plný exotických ingrediencí. Tato tradiční brazilská pokrm obsahuje směs černých fazolí, klobásy, vepřového masa, slaniny a dalších koření, která mu dávají intenzivní a příjemnou chuť.
Příprava tohoto receptu je jednoduchá a trvá asi dvě hodiny. Fazole se vaří s masem a klobásou, dokud nejsou měkké a chuťově vylepšené kořením. Výsledkem je hustá a silná omáčka, kterou podáváte s rýží a pomerančovými kousky.
Brazilská feijoada s klobásou je skvělou volbou pro milovníky exotických pokrmů, kteří si rádi vychutnávají kořeněnou a sýtou kuchyni. Tento recept je ideální pro oslavu s přáteli nebo rodinné setkání. Vyzkoušejte tento autentický brazilský recept a dopřejte si skvělou chuťovou jízdu.
Suroviny
- 400 g černých fazolí
- 300 g vepřové klobásy
- 200 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 loupané rajčata
- 1 paprika
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci vařte černé fazole v osolené vodě, dokud nezměknou.
- V druhém hrnci osmahněte na olivovém oleji cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte na kostky nakrájenou vepřovou klobásu a vepřové maso a orestujte, dokud masa nezezlátnou.
- Přidejte nakrájenou papriku, loupaná rajčata, kmín, sladkou papriku a promíchejte.
- Pokračujte v vaření na středním ohni asi 10 minut, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Přidejte uvařené fazole a vařte dalších 15 minut, dokud se feijoada nezhustne.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte feijoadu s rýží nebo chlebem.