22. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilská fazole.
zdroj: Recepty 24/7

Brazilská fazole je tradiční brazilské jídlo plné chuti a výživných ingrediencí. Tento recept vás provede přípravou fazolového ragú s klobásou, cibulí, paprikou a rajčaty, které se podává s rýží. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci exotických koření a jednoduchých ingrediencí, které tvoří tento lahodný brazilský pokrm.

Suroviny

  • 400 g fazolí (nejlépe černých)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 rajčata
  • 150 g klobásy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Propláchněte fazole ve studené vodě a nechte je namočené přes noc.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  3. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a klobásu a smažte, dokud se klobása nesměkne.
  4. Do hrnce dejte namočené fazole a zalijte vodou tak, aby byly fazole úplně ponořené.
  5. Přidejte smaženou směs z pánve, kmín, sladkou papriku, pálivou papriku, sůl a pepř.
  6. Nechte fazole vařit na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud nejsou fazole měkké.

Hotovou brazilskou fazoli můžete podávat samotnou nebo s rýží a salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *