6. 9. 2024
Autor: Stanislav Urban
Brazílie do cibule kroupoviny
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte unikátní a chutný recept, který vás okamžitě přenese do srdce Brazílie, vyzkoušejte „Brazílie do cibule kroupoviny“! Tato místní specialita kombinuje tradiční brazilské ingredience s kroupami a cibulí, vytvářející ideální komfortní jídlo pro každou příležitost. Recept je snadno připravitelný, plný chutí a zaručeně oslní vaše hosty. Vyzkoušejte tento exotický recept dnes a přineste kousek Brazílie přímo na váš stůl!

Suroviny

  • 200 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 hrnek perlového ječmene
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 1 lžička papriky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl a černý pepř dle chuti
  • 750 ml hovězího vývaru

Postup

  1. V hlubokém hrnci rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Osmažte dozlatova.
  2. Přidejte hovězí maso a restujte, dokud není z všech stran opečené.
  3. Přidávejte stroužky česneku, papriku a po minutě rajčatový protlak. Důkladně promíchejte.
  4. Přisypte perlový ječmen a promíchejte, aby se ingredience spojily.
  5. Podlijte hovězím vývarem, osolte a opepřete, přiveďte k varu.
  6. Snížte teplotu a vařte pokrm zhruba 45 minut nebo dokud ječmen i maso nejsou měkké.
  7. Těsně před podáváním ochutnejte a případně dolaďte kořenění.
  8. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *