3. 8. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Bramborový salát s majonézou je klasickým českým pokrmem, který se často objevuje na rodinných oslavách, grilováních nebo jako doplněk k hlavním jídlům. Jedná se o jednoduchou, avšak chutnou kombinaci brambor, nakrájené zeleniny a majonézy. Tato oblíbená pochoutka se vyznačuje svou lahodnou chuťovou symfonií a je neodmyslitelnou součástí české kuchyně.
Suroviny
- 1 kg brambor
- 2-3 stroužky česneku
- 2-3 vajíčka
- 200-250 g majonézy
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1-2 lžíce hořčice
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostičky.
- Vložte brambory do hrnce s osolenou vodou a vařte je, dokud nejsou měkké.
- Mezitím si připravte vajíčka natvrdo.
- Oloupejte je a nakrájejte na menší kousky.
- Drcený česnek, jemně nakrájenou cibuli a připravená vajíčka smíchejte spolu s majonézou a hořčicí v misce.
- Přidejte vařené brambory a opatrně promíchejte.
- Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle své chuti.
- Salát dejte do chladničky a nechte ho odpočinout alespoň hodinu, aby chutnal ještě lépe.
- Servírujte a můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo pažitkou.