24. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Bramborový knedlík se švestkovou omáčkou je tradiční české jídlo plné chutí a vůně. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou kombinaci kyselé švestky a křupavého knedlíku. Jemná a sladká omáčka se švestkami dokonale doplní plnou chuť knedlíku. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 500 g brambor
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 600 g švestek
- 100 g cukru
- skořice
Postup
- Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě a propasírujeme.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto necháme odpočinout a mezitím si připravíme omáčku.
- Švestky omyjeme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kousky.
- V hrnci smícháme švestky s cukrem a skořicí a dusíme do měkka.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a uvaříme ve vařící osolené vodě.
- Po uvaření knedlíků je vyndáme, necháme okapat a podáváme s teplou švestkovou omáčkou.