23. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborový knedlík se škvarkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Bramborový knedlík se škvarkovou ⁢omáčkou:⁣ Jednoduchý a klasický český‌ recept, ⁣který ‌jistě‌ potěší vaše chuťové ⁤buňky. ⁣Tenké plátky​ brambor s cibulí jsou ‌smíchány⁣ s moukou a vařeny, aby vytvořily nadýchané⁢ knedlíky. Ty jsou podávány ⁣s⁣ bohatou‌ škvarkovou‌ omáčkou plnou křupavých kousků slaniny.‌ Tento‍ výrazně chutný pokrm ⁣určitě oslní ⁣každého milovníka české‌ kuchyně. ‍Nechte se unést tímto lahodným receptem⁤ a získejte nové oblíbené jídlo. ​

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 150g ⁤hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 150g ⁣škvarků
  • 1 cibule
  • 500ml vývaru
  • 2‌ lžíce⁢ hladké mouky
  • sůl​ a pepř podle ⁢chuti

Postup:

  1. Oloupejte a‍ nakrájejte brambory ​na menší kousky. Vařte je v⁢ osolené vodě, dokud nejsou ​měkké.
  2. Sceděte brambory a propasírujte ⁣je přes bramborový strouháč​ nebo je‌ rozmačkejte do hladké kaše.
  3. Přidejte vejce,⁣ hrubou​ mouku‍ a sůl. Promíchejte,‍ dokud nedostanete hladké těsto.
  4. Ve velkém ⁢hrnci přiveďte vodu k varu a osolte ji. Vytvořte z ⁣těsta válec a nakrájejte ho​ na menší kousky.
  5. Přidejte knedlíky do vroucí vody ‌a ‌vařte je asi ⁢10-15 minut, dokud nevyplavou​ na povrch. Poté je nechte ⁣vařit ještě 5 minut.
  6. Mezitím si připravte škvarkovou omáčku. Na pánvi orestujte cibuli na másle, ⁢přidejte škvarky a restujte je dozlatova.
  7. Přidejte hladkou mouku a zalijte vývarem. Vařte omáčku, dokud nezhoustne. Případně ji dochuťte solí ​a pepřem.
  8. Hotové knedlíky ​sceďte a podávejte je s škvarkovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *