28. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste domácí recept na lahodný bramborový knedlík s křupavými škvarky, který potěší celou rodinu. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto tradičního českého jídla. Vyzkoušejte tento chutný pokrm a nechte se unést jeho jedinečnou chuťovou kombinací!
Suroviny
- 500g brambor
- 150g hladké mouky
- 100g uzených škvarků
- sůl
Postup
- Brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a nechte okapat.
- Smíchejte nastrouhané brambory s hladkou moukou a solí a vytvořte z nich hladké těsto.
- Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou vytvarujte knedlíky z těsta a vařte je asi 20 minut.
- Uzené škvarky osmahněte na pánvi, dokud nebudou křupavé a zlatavé.
- Po uvaření knedlíků je sceďte, nakrájejte na plátky a každý plátek obalte ve smažených škvarkách.
- Smažené knedlíky s škvarkama podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo s kyselým zelím jako příloha.