14. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte náš jednoduchý a chutný recept na Bramborový knedlík s mákem. Tento recept v sobě skrývá kombinaci jemných bramborových knedlíků plných zdravého máku. Výsledkem je lahodné a syté jídlo, které můžete podávat jako sladké nebo slané jídlo podle svého gusta. Sledujte naše jednoduché instrukce a připravte si knedlíky tak, jak je dělala vaše babička. Navíc je tento recept vhodný i pro vegetariány. Užijte si kus české tradice a dopřejte si lahodnou chuť s naším Bramborovým knedlíkem s mákem.
Suroviny
- 600 g brambor
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- 50 g máku
- 50 g moučkového cukru
- 50 g másla
- sůl
Postup
- Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě do měkka.
- Uvařené brambory oloupejte a propasírujte je bramborovým presem.
- Do bramborové kaše přidejte vejce a promíchejte.
- Přisypejte mouku a soli a všechny suroviny dobře spojte.
- Těsto dělejte na váleček a nakrájejte na menší kousky.
- Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut.
- Mák nechte lehce opečený povařit v mléce s cukrem a trochou másla.
- Uvařené a procezené knedlíky podsypávejte mákem a podávejte s máslem.