8. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborový guláš s uzeným tofu je chutnou a zdravou alternativou k tradičnímu guláši. Tento recept kombinuje jemnou chuť brambor s dochuceným uzeným tofem, vytvářejíc tak lahodně slanou kombinaci. Vyzkoušejte tento veganský pokrm plný bílkovin a vlákniny, který potěší i náročné chuťové buňky.
Suroviny:
- 4 brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g uzeného tofu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička soli
- hrst nasekané petrželky
- 500ml zeleninového vývaru
Postup:
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem.
- Přidejte brambory a poduste je chvíli na oleji.
- Přisypte mletou papriku, kmín, majoránku a sůl, pořádně promíchejte.
- Přidejte nasekané uzené tofu a zalijte zeleninovým vývarem.
- Uvařte guláš do měkka brambor a dochuťte petrželkou.
- Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.