8. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborový guláš s uzeným tofu.
zdroj: Recepty 24/7

Bramborový guláš s uzeným tofu je chutnou a zdravou alternativou k tradičnímu guláši. Tento recept kombinuje jemnou chuť brambor s dochuceným uzeným tofem, vytvářejíc tak lahodně slanou kombinaci. Vyzkoušejte tento veganský pokrm plný bílkovin a vlákniny, který potěší i náročné chuťové buňky.

Suroviny:

  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g uzeného tofu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • hrst nasekané petrželky
  • 500ml zeleninového vývaru

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem.
  4. Přidejte brambory a poduste je chvíli na oleji.
  5. Přisypte mletou papriku, kmín, majoránku a sůl, pořádně promíchejte.
  6. Přidejte nasekané uzené tofu a zalijte zeleninovým vývarem.
  7. Uvařte guláš do měkka brambor a dochuťte petrželkou.
  8. Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *