9. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborový guláš s houbovými buchtičkami
zdroj: Recepty 24/7

Bramborový guláš s houbovými buchtičkami je vynikající český recept, který uspokojí chuťové pohárky každého milovníka tradičního jídla. Tento sýrový a lahodně aromatický guláš je připravován s kvalitními bramborami a plnými houbami, které dodávají jídlu bohatou chuť a konzistenci. Aby se jednalo o dokonalý zážitek, guláš se podává s voňavými houbovými buchtičkami, které jsou připravené jako dokonalý doplněk. Připravte si tento recept a dejte si skvělý gastronomický zážitek s bramborovým gulášem s houbovými buchtičkami.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g cibule
  • 200 g červené papriky
  • 200 g mrkve
  • 200 g hub (např. žampionů)
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Krájejte brambory, cibuli, papriku a mrkev na menší kousky.
  2. V hlubokém hrnci zahřejte olej a na něm osmahněte cibuli a papriku.
  3. Přidejte brambory, mrkev a houby a opékejte je společně asi 5 minut.
  4. Přidejte mletou sladkou papriku, kmín a majoránku a promíchejte.
  5. Zalijte zeleninovým vývarem a dusíme asi 20 minut, dokud se brambory a mrkev nerozvaří.
  6. Přidejte smetanu na vaření a nechte projít horkem. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujte bramborový guláš s houbovými buchtičkami čerstvě uvařenými nebo podávejte s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *