9. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborový guláš s houbovými buchtičkami je vynikající český recept, který uspokojí chuťové pohárky každého milovníka tradičního jídla. Tento sýrový a lahodně aromatický guláš je připravován s kvalitními bramborami a plnými houbami, které dodávají jídlu bohatou chuť a konzistenci. Aby se jednalo o dokonalý zážitek, guláš se podává s voňavými houbovými buchtičkami, které jsou připravené jako dokonalý doplněk. Připravte si tento recept a dejte si skvělý gastronomický zážitek s bramborovým gulášem s houbovými buchtičkami.
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g cibule
- 200 g červené papriky
- 200 g mrkve
- 200 g hub (např. žampionů)
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Krájejte brambory, cibuli, papriku a mrkev na menší kousky.
- V hlubokém hrnci zahřejte olej a na něm osmahněte cibuli a papriku.
- Přidejte brambory, mrkev a houby a opékejte je společně asi 5 minut.
- Přidejte mletou sladkou papriku, kmín a majoránku a promíchejte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a dusíme asi 20 minut, dokud se brambory a mrkev nerozvaří.
- Přidejte smetanu na vaření a nechte projít horkem. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírujte bramborový guláš s houbovými buchtičkami čerstvě uvařenými nebo podávejte s chlebem.