10. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborový guláš s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na bramborový guláš s houbami, který vám zahřeje tělo i duši. Tato tradiční česká pokrm je plný chutí a vůní, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. S trochou času a trpělivosti můžete připravit skvělou večeři pro celou rodinu. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření!

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 200g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Houbu očistíme a pokrájíme na plátky.
  2. Cibuli nakrájíme, česnek prolisujeme a orestujeme na pánvi s olejem.
  3. Přidáme brambory a necháme chvilku restovat. Poté přidáme houby a restujeme dalších pár minut.
  4. Přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a majoránku. Osolíme, opepříme a zalijeme trochou vody.
  5. Guláš dusíme do měkka, asi 30-40 minut.
  6. Případně dochutíme a podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *