11. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborový guláš s fazolovými klobásami je chutné a sýté jídlo, které vám zahřeje bříško v chladných dnech. Tento recept kombinuje kořenění guláše se sladkými bramborami a dochucuje ho pikantními fazolovými klobásami. Za použití kvalitních surovin si vychutnáte bohatou a lahodnou směs chutí. Není nic lepšího než jídlo, které vás zasytí a zahřeje. Připravte si toto jednoduché a výživné jídlo a dopřejte si chvíli rozkoše.
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g fazolových klobás
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 400 ml vývaru
Postup
- Oloupejte a nakrájejte brambory na menší kostky. Cibuli a česnek nadrobno nakrájejte.
- V hrnci rozpálte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájené brambory a za stálého míchání je orestujte asi 5 minut.
- Přidejte sladkou papriku a kmín a promíchejte.
- Přidejte fazolové klobásy nakrájené na kolečka a vlijte vývar. Přiveďte k varu a poté snižte plamen a vařte pod pokličkou asi 20 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
- Hotový guláš dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte teplý guláš s kousky chleba.