11. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Bramborový guláš s fazolovými klobásami
zdroj: Recepty 24/7

Bramborový guláš s fazolovými klobásami je chutné a sýté jídlo, které vám zahřeje bříško v chladných dnech. Tento recept kombinuje kořenění guláše se sladkými bramborami a dochucuje ho pikantními fazolovými klobásami. Za použití kvalitních surovin si vychutnáte bohatou a lahodnou směs chutí. Není nic lepšího než jídlo, které vás zasytí a zahřeje. Připravte si toto jednoduché a výživné jídlo a dopřejte si chvíli rozkoše.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g fazolových klobás
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 ml vývaru

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte brambory na menší kostky. Cibuli a česnek nadrobno nakrájejte.
  2. V hrnci rozpálte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené brambory a za stálého míchání je orestujte asi 5 minut.
  4. Přidejte sladkou papriku a kmín a promíchejte.
  5. Přidejte fazolové klobásy nakrájené na kolečka a vlijte vývar. Přiveďte k varu a poté snižte plamen a vařte pod pokličkou asi 20 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
  6. Hotový guláš dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte teplý guláš s kousky chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *